top of page
header 12.jpg

De Leerplaats helpt met...

Graag vertel ik meer over onze aanpak en hoor ik waar jullie behoefte aan hebben. Dan kunnen we bespreken wat De Leerplaats in jullie specifieke geval kan betekenen.

Strategieën

Onze leerlingen leren leren. Hoe leer je grammatica en stamp je woordjes? Hoe weet je wat de belangrijke dingen zijn om te leren uit een grote tekst? En een vak als wiskunde, kun je daar wel voor leren? Daar weten wij alles van en we gaan alle tips delen en samen oefenen! 
Hier lees je meer over belangrijke leerstrategieën waar we mee aan de slag gaan.

Planning en overzicht

We bekijken telkens samen welke toetsen eraan komen en welke stappen genomen moeten worden om deze goed voor te bereiden. Dit plannen we in, een aantal leermomenten voor een toets. Dus niet meer een dag van tevoren starten.... We plannen altijd een aantal dagen vooruit zodat je ook precies weet wat je thuis moet doen. Dit geeft overzicht en grip en dat geeft rust in het hoofd, fijn...

 

Zelfvertrouwen

Vaak hoor ik leerlingen zeggen: 'dat vak kan ik gewoon niet!' Mooi, dat gaan we dan eens onderzoeken samen. En wedden dat een andere aanpak en vooral ook een andere mindset al een groot gedeelte van het probleem oplost!

Focus

Vrijwel alle leerlingen geven tijdens het intakegesprek aan zo snel afgeleid te zijn bij het leren thuis en zich op school ook lastig te kunnen concentreren. Een stille werkplek, zonder afleiding is daarom heel belangrijk. Hierin zijn we ook streng: er wordt in stilte gewerkt tijdens de begeleiding en telefoons worden ingeleverd. 

 

Succeservaringen

Niks motiveert meer dan succes! En niks is frusterender dan hard werken, maar zonder resultaat. Wij willen dat de leerlingen (weer) successen gaan ervaren. Dit kan doordat dingen ineens wel lukken, doordat iets moeilijks plots wel begrepen wordt en natuurlijk ook door eens een dikke voldoende te halen voor dat lastige vak. 'Yes, ik kan het wel!' :)

Een fijne leerplek

We beseffen bij De Leerplaats dat we de 3e plek zijn waar leerlingen naast school en thuis veel tijd doorbrengen. Daarom vinden we het heel belangrijk dat we een prettige plek zijn, waar leerlingen zonder tegenzin naartoe gaan. En waar tegelijkertijd een goed werksfeer is. Lees hier meer over een middag op De Leerplaats.

bottom of page