top of page
header 12.jpg

Brugklasprogramma

Een soepele overgang van groep 8 naar de brugklas, dat gunnen we iedereen! Tijdens het brugklasprogramma leren we je HOE je moet leren. Veel 1e klassers hebben daar geen idee van en dat kan voor tegenvallende resultaten zorgen. Terwijl juist succeservaringen zo goed zijn voor het vertrouwen en de motivatie.

Het brugklasprogramma
De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen groot. Niet alleen de vakken zijn nieuw en er is minder tijd voor vrij spelen, ook krijgen ze voor 1 tot 2 uur huiswerk mee en moeten ze toetsen leren. Dus school is niet afgelopen na de laatste bel en dat is voor veel kinderen erg wennen. Op school leren ze WAT ze moeten leren maar niet HOE. Het brugklasprogramma helpt leerlingen in de 1e klas grip te krijgen op hun schoolwerk en zelfstandig effectief te leren.

Wie

Het brugklasprogramma is voor alle kinderen in de 1e klas van de middelbare school. 

Wat

In het brugklasprogramma leren 1e klassers:

  • Plannen

  • Leren met de juiste studievaardigheden/leerstrategieën

  • Hoe ze thuis gefocust kunnen werken

  • Goed antwoorden formuleren op toetsen

 

We geven graag uitleg als je iets niet snapt en overhoren voor toetsen.

Hoe

We werken in kleine groepjes met maximaal 6 leerlingen. 

Wanneer 

Twee of drie middagen per week kom je na schooltijd bij De Leerplaats leren. Dan ben je meestal ook klaar als je naar huis gaat. Dus eigenlijk doe je op De Leerplaats wat je anders thuis zou doen, alleen leer je tegelijkertijd ook hoe je je schoolwerk handig en goed kunt aanpakken. Met als doel dat je het na een tijdje helemaal zelf thuis goed kunt. 

 

Hoeveel

Bij de start adviseren we 3 keer per week te komen. Na een tijdje kan dat dan afgebouwd worden naar 2 keer per week. Je kunt ook starten met 2 keer per week begeleiding.

 

Meer weten over het brugklasprogramma van De Leerplaats, neem dan contact op of vul onderstaand formulier in. Ik vertel er graag meer over. We kunnen ook direct een afspraak inplannen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Diensten overzicht.png
beeldmerk zwartwit.png

De Leerplaats

Kinderhuissingel 4  |  2013 AS  Haarlem  |  info@deleerplaats.nl  |  06 - 27412206

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page