De Leerplaats
Kinderhuissingel 4
2013 AS Haarlem
info@deleerplaats.nl
06 - 41655765

Bijles basisschoolleerlingen groep 5 t/m 8

Wil je extra oefenen met taal en/of rekenen? Dat kan! Voor leerlingen vanaf groep 5 bieden wij extra ondersteuning. Het is fijn om te weten dat je aan het einde van de basisschool alle onderdelen goed beheerst. Daarnaast kan het ook net wat meer vertrouwen geven op het onderdeel waar je altijd tegenop ziet. 

Waarom bijles?

We zien bij sommige kinderen uit groep 5 t/m 8 dat er een achterstand ontstaat bij een bepaald vak. Een tijdje extra ondersteuning krijgen in een vak kan dan heel effectief zijn. Door persoonlijke aandacht en uitleg krijgt je kind een boost en kan daarna weer zelfstandig verder. Lees onder werkwijze wat ons plan van aanpak is. 

In groep 7 en 8 lijken rekenen en taal wel in een stroomversnelling te komen. Er zijn heel wat onderdelen (bijv. breuken, procenten, werkwoordspelling) die nieuw zijn en waar veel leerlingen mee worstelen. Het helpt dan om individueel of in een klein groepje uitleg te krijgen en extra te oefenen. Voor het zelfvertrouwen op de moeilijke onderdelen doet het wonderen! En dat zelfvertrouwen is ook fijn, om op een ontspannen manier de (cito)toetsen in te gaan.

Bijles bij De Leerplaats

Het is mogelijk om een privéles, duoles of groepsles te volgen. De lessen duren 50 minuten. Na elke les gaat er een kort verslag naar de ouders. Alle onderdelen die je voor een vak moet beheersen aan het einde van het schooljaar, komen tijdens de bijles uitgebreid aan bod. Wekelijks geven wij huiswerk mee om thuis zelfstandig te oefenen. Handig om alvast aan te wennen voor als je straks op de middelbare school zit.

Vol vertrouwen cito's maken

In aanloop naar de cito's in januari en juni bieden wij training voor kinderen in groep 7 en 8. Een helder stappenplan per vak en alvast wennen aan de vraagstelling, maakt dat een kind met meer zelfvertrouwen deze toetsperiode in gaat. Tijdens de training werken we aan de volgende vakgebieden: Rekenen, Begrijpend lezen, Grammatica en Spelling. Kijk voor meer informatie voor de citotraining groep 7 en 8.
 

Overgang naar de brugklas / Leerstrategieën

Tijdens de les van groep 7 en 8 leerlingen wordt er ook aandacht besteed aan leerstrategieën waar je straks op de middelbare school veel aan hebt. De overgang van groep 8 naar de middelbare school is groot. Vaak hebben brugklassers nog geen idee hoe ze hun huiswerk en leerwerk handig en goed aan kunnen pakken. Het is jammer als de eerste resultaten daardoor tegenvallen, wat tot gevolg kan hebben dat de motivatie en het zelfvertrouwen daalt. En tips van een ouder, tja dat komt helaas niet altijd even goed binnen.... ;)

Daarom vinden we het belangrijk dat kinderen in groep 7 en 8 al leerstrategieën en vaardigheden (in bijv huiswerk plannen) aangereikt krijgen en daarmee oefenen.

Inschrijven of meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen. Bel gerust voor meer informatie en advies!

beeldmerk zwartwit.png

De Leerplaats

Kinderhuissingel 4  |  2013 AS  Haarlem  |  info@deleerplaats.nl  |  06 - 41655765