top of page
header 12.jpg

Over De Leerplaats

De Leerplaats is een fijne leerplek in Haarlem waar leerlingen zonder tegenzin bergen schoolwerk kunnen verzetten tijdens de huiswerkbegeleiding en bijlessen. De leerplaats geeft grip op je schoolwerk, vertrouwen in je eigen kunnen en leerstrategieën waar je de rest van je leven wat aan hebt!

In september 2018 heb ik De Leerplaats in Haarlem opgericht. De Leerplaats biedt huiswerkbegeleiding en bijles aan leerlingen van het voortgezet onderwijs en voor basisschoolleerlingen. Meer dan 13 jaar heb ik ervaring in het begeleiding van scholieren bij hun schoolwerk. Ik heb gezien dat de belangrijkste succesfactoren zijn:
 

  • Motivatie

  • Vertrouwen in eigen kunnen

  • Zelfredzaamheid

  • Leerstrategieën

  • Focus
     

Deze factoren hebben veel samenhang en versterken elkaar. Leerlingen die zich bij mijn aanmelden voor begeleiding kunnen vaak zelf heel goed aangeven waar het bij hen misgaat. Soms is dat één van de bovenstaande punten, maar niet zelden zeggen ze dat eigenlijk overal wel winst valt te behalen.
 

Ik ga met de leerling samen onderzoeken waar het mis gaat. We maken samen een plan van aanpak met doelen voor de komende periode. Realistische doelen zijn daarbij belangrijk. We evalueren regelmatig hoe het met de doelen gaat, welke al zijn behaald en of er nieuwe doelen bij zijn gekomen.
 

Naast kundige begeleiding met oog voor alle bovenstaande factoren heeft De Leerplaats ook vakinhoudelijke kennis in huis. Bij inhoudelijke vragen kunnen we de leerling goed op weg helpen.
 

De Leerplaats wil leerlingen een warme omgeving bieden, waar ze na schooltijd ook een beetje thuiskomen. Zonder tegenzin aan de slag gaan met je schoolwerk en je prettig voelen op de plek waar je toch veel tijd doorbrengt! We zijn positief in onze benadering en duidelijk. Geen telefoon bij je tijdens het leren en stilte in de studieruimte zijn regels waar we niet aan tornen. We benoemen zoveel mogelijk alles wat goed gaat en inspanning wordt geprezen. Dit geeft iedereen een goed gevoel! 😊

bottom of page