top of page
header 12.jpg
foto Lotte stoel.jpeg

Lotte

Wat zou ik als puber graag begeleiding hebben gehad bij mijn schoolwerk! Het zou mij (en mijn vader) veel  frustratie, teleurstellingen, omwegen en ruzie bespaard hebben, daar ben ik van overtuigd.

Al meer dan 10 jaar begeleid ik kinderen uit het voortgezet onderwijs en zet ik mij met veel plezier in om hun schooltijd soepeler te laten verlopen. Van 2005 tot 2018 ben ik werkzaam geweest bij een gerenomeerd huiswerkinstituut in Amsterdam Zuid (HIA), daar ben ik begonnen als begeleider, daarna contactpersoon en de laatste jaren als bedrijfsleider. Ik heb een lesbevoegdheid en als maatschappijleerdocent voor de klas gestaan.


Het geeft mij enorm veel voldoening wanneer ik de grijns zie die tevoorschijn komt bij een welgemeend compliment of de opluchting voel bij een leerling die weer grip heeft op zijn schoolwerk.

foto marielle.jpeg

Mariëlle

Het vallende kwartje..
Het ‘ik kan er weer tegenaan’ gevoel..

Een blij, stralend gezicht…

 

Mijn doel is om kinderen een steuntje in de rug te geven, zodat ze vol zelfvertrouwen weer zelfstandig verder kunnen leren. Ik vind het fijn om de leerstof met tijd en aandacht 'op maat' aan te bieden. Om leerlingen op hun eigen niveau te begeleiden, zodat ze het vertrouwen in zichzelf weer terug krijgen. Daarnaast vind ik het een uitdaging om leerlingen uit groep 8 en brugklassers praktische handvatten aan te reiken en ze te leren hoé te leren.

 

Met veel plezier en toewijding heb ik 10 jaar voor de klas gestaan op verschillende basisscholen in Amsterdam. Vanuit mijn passie voor onderwijs ontstond de behoefte om leerlingen individueel of in kleinere groepen hulp te bieden bij leerproblemen. Op IJburg heb ik 1,5 jaar leerlingen bijles en trainingen gegeven, zoals de citotraining voor groep 7 en 8 en de ‘Ik Leer Leren’ training. Daarnaast heb ik leerlingen met een PGB (speciale leerbehoefte/ eigen leerlijn) op basisscholen begeleid als Remedial Teacher. Ik volg regelmatig trainingen om mijn kennis te verdiepen.

 

Sinds een paar jaar woon ik in Haarlem met mijn gezin en wil ik me hier inzetten voor leerlingen. Lotte en ik bundelen onze expertise, zodat we veel leerlingen in het basisonderwijs en op de middelbare school kunnen begeleiden in hun leerproces.

bottom of page