top of page
header 12.jpg

Een middag op De leerplaats

Bij de Leerplaats is het een warm welkom en een gezellige persoonlijke sfeer. Tegelijkertijd zijn er duidelijke regels als het om leren gaat, je wilt immers zoveel mogelijk gedaan krijgen en leren.  

Eerst even wat te drinken en bijpraten, daarna lekker aan het werk! 


Je zit in een groepje met maximaal 5 andere leerlingen. Iedereen wil zich zo goed mogelijk kunnen concentreren, daarom is het in de ruimte altijd stil en leveren we (na ’t checken van magister) de telefoon in.

 

De begeleiding duurt tussen de 1,5 en 2,75 uur. Afhankelijk van hoe laat je binnenkomt en hoeveel je te doen hebt die dag. Tussendoor is er een kwartiertje pauze, waarin je wat te drinken kunt pakken en bij kunt kletsen.

 

We starten de begeleiding altijd met de planning en spreken door hoe je de aankomende toetsen gaat voorbereiden. Vervolgens spreek je met de begeleider af wat jullie vandaag samen gaan doen. Als je een toets hebt de volgende dag overhoren we altijd, zodat je precies weet wat al goed gaat en waar je nog aandacht aan kunt besteden. Het kan ook zijn dat je ergens vastloopt en verder geholpen wilt worden. De begeleider gaat ook samen met jou leertips (strategieën) doorspreken en oefenen. 

En dan…, als het goed is, ga je met een voldaan gevoel naar huis, want je hebt lekker gewerkt en je schoolwerk zit er op voor vandaag!

We sturen na elke begeleiding een berichtje naar huis, om te laten weten of alles al af is en of er bijzonderheden waren.

bottom of page