top of page
header 12.jpg

Werkwijze

Stap 1: Intake
Wanneer we telefonisch of per email contact hebben gehad starten we met een telefonisch intakegesprek. We brengen dan in kaart wat de leerbehoeftes zijn van je kind. Als jullie hierna willen starten kijken we in de planning wanneer er plek beschikbaar is voor bijles (privéles, duoles of groepje) of een training.

Stap 2: Leerdoelen
Ons doel is om je kind een boost te geven, zodat het vertrouwen in zichzelf weer terug komt of groeit. We stellen de leerdoelen vast waaraan we kunnen werken. Zo kunnen we gericht aan de slag gaan. Wij hebben kennis van alle leerlijnen per leerjaar. Wij werken met verschillende methodes en hebben materiaal in huis dat volledig aansluit bij het huidige onderwijs. Indien nodig leggen wij contact met de leerkracht. Vaak is het handig om samen te kijken wat je kind precies nodig heeft. 

Stap 3: Start bijles
Tijdens de bijlessen sluiten we aan op het niveau van elk kind. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. De lessen duren 50 minuten en wij zorgen voor wat drinken, een gezonde snack of een koekje. De leerstof wisselen we af met een spelletje of een opdracht op de computer, zodat leren leuk blijft en niet saai wordt. In overleg geven we elke week huiswerk mee om de leerstof zelfstandig te oefenen. 

Stap 4: Evaluatie
Na elke (privé)les sturen wij een kort verslag per email. Zo krijg je als ouder zicht op wat al wel lukt of wat nog lastig is. Elke paar maanden evalueren wij telefonisch met ouders over de voortgang. We bekijken zo per periode of je kind de lessen nog nodig heeft of dat je kind klaar is om weer zelfstandig verder te leren.

IMG_5195.jpg
IMG_4532.jpg
beeldmerk zwartwit.png

De Leerplaats

Kinderhuissingel 4  |  2013 AS  Haarlem  |  info@deleerplaats.nl  |  06 - 27412206

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page